Erfgoed Diner - Veenhuizen 1

Datum: 
17-06-2018
14:30 tot 20:00
Prijs: 
49,5 euro
Locatie: 
Brouwerij Maallust, Hoofdweg 140, 9341 BL Veenhuizen, Nederland

Frederiksoord.jpg In het kader van 200 jaar Koloniën van Weldadigheid wordt van mei t/m september 2018 iedere maand een culinair erfgoed diner georganiseerd. Met een wisselend culinair thema gerelateerd aan de bijzondere historie van de koloniën.

Verrassend, modern en smaakvol, met gebruikmaking van lokale producten en een knipoog naar het verleden

De diners vinden telkens op een andere locatie plaats om de gasten met zoveel mogelijk aspecten van de Koloniën in aanraking te laten komen. Er zijn zoveel bijzondere pareltjes in dit prachtige gebied! De Koloniën van Weldadigheid hebben een (nog onontgonnen) historische verbinding op het gebied van voedsel. De Koloniën zijn ontstaan als oplossing voor de armoede in de grote steden; gebrek aan alles, maar vooral aan eten. In de vrije Kolonie leerde men door middel van landbouw (verbouwen van voedsel) om zelf een goed bestaan op te bouwen. De onvrije Kolonie was een zelfvoorzienende gemeenschap waar het voedsel voor en door de kolonisten (landlopers, paupers en wezen) werd verbouwd.

Heerlijk eten op een bijzondere locatie

Ieder diner wordt ingeleid en omlijst met bijzondere verhalen van deskundigen op het gebied van de Koloniën van Weldadigheid en de culinaire geschiedenis van deze omgeving. De originele schaftlijst van de Maatschappij van Weldadigheid dient als leidraad voor het menu. Alle diners zijn een uitgebreid 4 gangen diner, amuse en aperitief. Inschrijven kan via: www.bitterenzoet.nl/erfgoed-diners