Publicatie Koloniën van Weldadigheid

Cover boek.jpgDit boek beschrijft de bijzondere tweehonderdjarige geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid. Het is een verhaal van grootse ambities: armoede uitroeien, mensen een beter bestaan geven, arme grond bewerken. De schaal waarop dit gebeurde was ongekend. Dit boek over de wereldwijd unieke geschiedenis van de Koloniën is geschreven voor een breed publiek.

Totaaloverzicht zeven Koloniën van Weldadigheid
“De Koloniën van Weldadigheid – Een uitzonderlijk experiment” is het eerste boek dat een totaaloverzicht geeft van de zeven Koloniën in Nederland en België. Het is een verkorte Nederlandstalige versie van het nominatiedossier van de Koloniën van Weldadigheid dat in januari 2017 bij UNESCO in Parijs werd ingediend. Via tekst en beeld maakt de lezer kennis met de gezamenlijke geschiedenis van de zeven Koloniën.

Waar te koop?
Het boek “De Koloniën van Weldadigheid – Een uitzonderlijk experiment” is onder andere te koop bij de volgende bezoekerscentra in Nederland en België: de Huis van Weldadigheid in Frederiksoord, het Gevangenismuseum in Veenhuizen en het Bezoekerscentrum Kolonie 5-7 in Merksplas. Ook is het boek verkrijgbaar in de reguliere boekhandel en via de website: vangorcum.nl. Het boek is te koop voor €7,90.

Het boek is sinds mei 2018 ook vertaald in het Engels. Deze Engelstalige versie kan je hier kopen: vangorcum.nl