Kempentocht = puur wandelplezier

Brug_Merkske.JPG100% onverharde wandelpaden en een fantastische brok groen: de nieuwe Kempentocht vormt een droom voor de échte stapper. Het decor voor je wandelvakantie? Het Kempense platteland in de grensstreek België-Nederland, met de heerlijk ongerepte natuur van het Turnhoutse Vennengebied, de Vallei van het Merkske en de Koloniën van Weldadigheid Wortel en Merksplas.

In Wortel-en Merksplas-Kolonie ontdek je een mix van fraaie landschappen, boeiend erfgoed en dito verhalen. Geen saaie, verharde of gevaarlijke trajecten. De Kempentocht loopt volledig offroad langs onverharde en soms zelfs ietwat uitdagende paden. Je stapt door bossen, weilanden en hier en daar zelfs over een gloednieuw bruggetje. Ook overnachten doe je te midden van groen: onder de sterren op de bivakzone van Wortel-Kolonie, in je tent op Camping Baalse Hei of in een van de kamers van de leuke B&B's in de buurt.

Je deelt de volledige lus (63 km) op in drie kortere trajecten (34, 18 of 15 km). Vertrekken kan vanuit het Bezoekerscentrum Kolonie 5-7 in Merksplas-Kolonie, Bezoekerscentrum De Klapekster in Wortel-Kolonie of je volgt de aanlooproute vanuit het station van Turnhout.

De gedetaileerde kaart van de Kempentocht is te koop in de Bezoekerscentra De Klapekster en Kolonie 5-7. Je kan ze ook downloaden op www.kempen.be.

De Kempentocht is een initiatief van Toerisme Provincie Antwerpen, in samenwerking met Natuurpunt, ANB en Staatsbosbeheer.