Nederlandse Koning Willem-Alexander viert 200 jaar Koloniën van Weldadigheid

1 geschiedenis 7 verhalen.jpgIn 2018 is het precies 200 jaar geleden dat de Maatschappij van Weldadigheid de eerste van 7 Koloniën van Weldadigheid oprichtte. Het begin van een ambitieus, grootschalig sociaal experiment dat tot diep in de 20ste eeuw bleef functioneren. Op 20 april dit jaar wordt extra stil gestaan bij dit uniek en waardevol stukje geschiedenis dat België en Nederland met elkaar delen. Een geschiedenis die inspireert, vandaag morgen en overmorgen. 200 jaar later zijn immers de sporen van de duizenden landlopers en paupers nog steeds voelbaar en zichtbaar in het landschap.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander zal de viering in Kolonie Frederiksoord van de Maatschappij van Weldadigheid bijwonen. Het bezoek van de Koning begint in Huis Westerbeek, waar Generaal Johannes van den Bosch in 1818 zijn plan uitwerkte. Vervolgens gaat de rondgang verder langs de voormalige Tuinbouwshcool waar scholieren en ondernemers nieuwe en hedendaagse initiatieven uit dit gebied m.b.t. wonen, werken en leren tentoonstellen.

Het uitgebreide programma kunt u hier bekijken. Meer iinformatie over het bezoek van Koning Willem-Alexander leest u hier.