Schoolkinderen duiken in de geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid

Ruim 200 basisschoolkinderen uit de omgeving van Willemsoord (Kolonie 3, Nederland) ontvingen van de gemeente Steenwijkerland de Kolonieroman 'Vrij in de Kolonie'. Op deze manier wordt het unieke verhaal van Generaal Johannes van den Bosch en de Koloniën van Weldadigheid op een laagdrempelige manier onder de aandacht van de jeugd gebracht. De leerlingen van de Generaal van den Boschschool in Willemsoord kregen vrijdag het boek uit handen van Paula Groen, cultuurcoach van de gemeente Steenwijkerland.

Afgelopen week startte schrijfster Danielle Schothorst haar tour langs negen scholen in de omgeving. Tijdens deze tour vertelt de schrijfster uit Steenwijk hoe zij de hoofdfiguren tot leven bracht. Beide jongens uit Leiden kregen ruim 200 jaar geleden, samen met de rest van hun familie, de kans om een nieuw bestaan op de bouwen in Willemsoord.

Schothorst neemt een boek mee voor ieder kind. Hiermee kan het zich voorbereiden op het bezoek aan het museum De Koloniehof in Frederiksoord (Kolonie 2, Nederland) waar de leerlingen een overzicht over het ontstaan van de Koloniën en het kolonistenleven krijgen.

Deze actie is onderdeel van het Cultuurmenu, een initiatief van het Platform Cultuureducatie Steenwijkerland. Doel is om alle leerlingen één keer met alle kunstdisciplines en met erfgoed kennis te laten maken.

Fotogalerij: