Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoek je voorouder(s) in de Nederlandse Koloniën

Zoek je voorouder(s) in de Nederlandse Koloniën van Weldadigheid

Benieuwd of ook voorouders van jou in Veenhuizen verbleven? Neem hier een kijkje. Kom je er niet uit? Wil je meer weten? Ook het archief van de Maatschappij van Weldadigheid, goed voor zowat vierhonderd strekkende meter, bevindt zich in het Drents Archief in Assen. Het is voor iedereen toegankelijk. We helpen je graag op weg bij het zoeken: www.drentsarchief.nl.

Veel nazaten van de kolonisten vragen zich af in welk huisje hun voorouders precies hebben gewoond. Het Drents Archief heeft dat uitgezocht en via de app "Bewoningsgeschiedenis in Kaart" kun je zien wie in welk huisje heeft gewoond, in welke periode en in welke hoedanigheid. Als gezin? Bij een andere familie? De app is het mooiste te bekijken op de grote touch-tafels in het Drents Archief in Assen. In een aangepaste vorm kun je ook op de site van het Drents Archief de huisjes met hun bewoners opzoeken.

Drents Archief

Het Drents Archief beschikt over het enorme archief van de Maatschappij van Weldadigheid. Er is een zoekwijzer naar doelgroepen en thema’s. De zoekwijzer is bedoeld voor mensen die zelf in het Drents Archief onderzoek willen doen naar bewoners van de Koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid in de periode 1818-1859.